2. AŞAMA “KELİMELERİN GÜCÜ” EĞİTİMLERİNİN İLK SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİ
Türkiye Dil ve Edebiyat Derneğinin (TDED) “Dilimiz Kimliğimizdir Projesi” kapsamında gerçekleştirdiği 2. aşama “Kelimelerin Gücü” seminerlerinin ilki bugün gerçekleştirildi. Dilin toplum üzerindeki etkisinin derinlemesine ele alındığı seminer, verimli bir buluşmaydı.
İlk seminerin konuşmacısı Klinik Psikolog Hilal Can, kelimelerin zihinsel süreçlerimizden duygusal dünyamıza uzanan etkisini; iletişimde farkındalık, empati ve dilin iyileştirici yönü başlıklarıyla ele alarak katılımcılara geniş bir çerçeve sundu. Dilin, yalnızca aktarılan bir mesaj değil, aynı zamanda bir bağ kurma biçimi olduğunu yeniden düşünmeye başlatan bir süreç yaşattı.
Çalışma; katılımcıların aktif katılımıyla zenginleşen paylaşımlar, sorular ve örnek uygulamalarla ilerleyerek, iletişimde bilinçli dil kullanımının yaşamın her alanına nasıl yansıdığına dair yeni farkındalıklar oluşturdu.
Program TDED Yönetim Kurulu Üyesi Hacer Aktürk’ün destekleriyle gerçekleştirildi.
Programın koordinasyonunda Proje Koordinatörü Emine Bayburt ve Proje Asistanı Mina Nur Çeşme süreci titizlikle yöneterek seminerin akışını güçlendirdi. Onların alandaki özverili çalışmalarıyla seminer, hem içerik hem de atmosfer açısından daha da anlamlı bir hâle geldi.