NURULLAH GENÇ, GENÇLERE BAŞARI HAKKINDA KONFERANS VERDİ
Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Gençlik Kolları’nın, Çağlayan İstanbul Adalet Sarayı Konferans Salonu’nda düzenlediği programda şair yazar Nurullah Genç “Başarı Bedel İster” başlıklı bir konferans verdi.
Prof. Dr. Nurullah Genç, kendine has üslubu ve samimi paylaşımları ile öğrencilere unutulmayacak bir sunum yaptı. Hayat hikâyesini, eğitimi esnasında yaşadığı zorlukları, bu zorluklara rağmen nasıl başarılı bir öğrenci olduğunu, başarının temel fonksiyonlarını, başarının mutlaka bedeli olduğunu anlattı. Paylaştığı özlü sözlerle, şiirlerle, hikâyelerle ve tavsiyelerle programa yoğun katılım gösteren öğrencilere zorluklardan yılmamayı, pes etmemeyi, planlı olmayı ve uzun dönemli uygulamaya koymak üzere düşünmeyi ve odaklanmayı tavsiye etti. Gençlere başaralı olmaları için maziyi, geçmişi (tarihi) iyi bilmelerinin, hâlin, şimdiki anın farkında olmalarının, istikbali, geleceği planlamalarının gerekliliği üzerinde duran Genç, vizyon, misyon ve strateji kavramlarının önemini örneklerle açıkladı.
BİLGİ, TECRÜBE, İSTEK, MOTİVASYON
Dinleyicilere sık sık kendi yaşamından anektodlar aktaran Genç başarıya ulaşmanın; bilgiye ulaşmak, tecrübe, istek ve motivasyon ile gelen dört temel unsurdan oluştuğunu belirtti. Başarılı olmanın yolunun çok boyutlu olmaktan geçtiğini vurgulayan Genç; “Tek boyutta kalmak gibi bir arzunuz varsa başarıyı sınırlarsınız ve bir yerde tıkanırsınız. Belki ünvanlarınız olabilir, belki birçok şeyi başarabilirsiniz ama hayatın gerçek kafiyesi olan sevgiyi gözlemden bilimsel alana oradan da kalbe yaymakta zorlanırsınız. Neyin peşinde olduğunuzu bilmek zorundasınız, neyin peşindesiniz? Hayaliniz nedir? Hedefleriniz kaç günlük, kaç haftalık kaç yıllıktır? Mesela 20-30 yılı hayal edebiliyor musunuz? Aradığınızı bilmiyorsanız, bulduğunuzu anlayamazsınız. Önce neyi aradığınızı bilmelisiniz. Zor kavramı karşısında vazgeçmeyeceksiniz. Zorluklar karşısında vazgeçmeyeceksiniz.” dedi.
“20 YIL SONRA BÜYÜK BİR ŞAİR OLACAĞIM”
Üniversite yıllarında yaşadığı deneyimler ve zorluklardan da bahseden Nurullah Genç, “Mirasyediler bu hayatta asla başarılı olamaz, çalışmadan başarıya ulaşmak mümkün değildir. Biz maalesef millet olarak son 200 yıldır atalarımızın mirasını yiyoruz. Üniversite yıllarında bir Amerikalı Yüksek Mimar benim bu gerçeği görmeme sebep oldu. Bana büyük bir hayat dersi verdi.” dedi. O günlerde odasındaki dolaba büyük harflerle, “20 yıl sonra büyük bir şair olacağım.” diye yazdığını belirten Genç, “O dönem tüm arkadaşlarım bununla alay etmişti ama ben nihayetinde kendime bir hedef koymuştum.” dedi.
Her yaştan dinleyiciye açık gerçekleştirilen söyleşinin takdimini TDED Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Nasuhi Bayrakçı yaparken, TDED Genel Başkan Vekili Seyfullah Şahbaz ve TDED Genel Müdürü Kamil Çakır da izleyiciler arasındaydı.