Faaliyet Detay

TÜRKİYE DİL VE EDEBİYAT DERNEĞİ MÜDÜRLERİNİ AĞIRLADI

Bakanlıkların il temsilcileri, Darülaceze Başkanı ve İstanbul’un önde gelen kütüphane müdürleri, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Genel Başkanı Ekrem Erdem’in konuğu olarak dernek genel merkezinde düzenlenen kahvaltıda buluştu.

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Seyfullah Şahbaz, Eğitim ve Kültürden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ali Erdem, Kurumsal İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Namık Ayhan, YK Üyeleri Elif Tokkal ve Feridun Tekbıyık, Kurum Basın Danışmanı Elif Sönmezışık’ın da hazır bulunduğu toplantıya; Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci, Devlet Arşivleri Başkan Yardımcısı Sebahattin Bayram, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, Gençlik ve Spor İstanbul İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, Beyazıt Devlet Kütüphanesi Müdürü Ramazan Minder, Beyazıt Yazma Eser Kütüphanesi Müdürü Salih Şahin ve Müdür Vekili Mehmet Arif Vural katıldı.

 

TÜRKÇEYE SAHİP ÇIKMANIN YOLU TOPLUMLA EL ELE VERMEK

Genel Başkan Ekrem Erdem, dernek ilke ve amaçları konusunda konukları bilgilendirdi ve görüş alışverişinde bulundu.  Kelime kayıplarımıza ve millî kimliğimizi yansıtan kelimelerimiz yerine yabancı ya da uydurukça kelimelerin devşirilmesinin sakıncalarına değinen Erdem, dernek çalışmalarından ayrıntılarıyla söz ederek “F Klâvye” ve “Tabelalar” konusunda tarafından yürütülen çalışmalara değindi. TDED tarafından 2 ayda bir yayımlanacak olan ve ilk sayısı yayımlanan Kardelen Çocuk dergisi hakkında bilgilendirmede bulunan Erdem, Türkçenin sevdirilmesine, korunmasına ve geliştirilmesine ilişkin sorumluluk aşılayan çalışmaların toplumun her kesimine yaygınlaştırılmasının STK ve kültür kurumlarının önceliği olduğunu kaydetti. “Hangi meslek dalında uzmanlığı olursa olsun herkesin Türkçenin değerini anlamaya ihtiyacı var. Gerek okumalar gerek yayım faaliyetleriyle toplumda oluşturmaya çalıştığımız dil hassasiyetinin yediden yetmişe bütün kesimlere kazandırılması için yöntem geliştirilmesi şart” diyen Erdem, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği’nin bu minval üzerine kapısını herkese açık tuttuğunu ifade etti.