21. YÜZYILIN İLK ÇEYREĞİNDE TÜRK ŞİİRİ MERCEK ALTINDA
27/03/2025Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği tarafından iki ayda bir yayımlanan Olağan Şiir dergisinin 43. sayısı (Mart-Nisan 2025) okurlarla buluştu. Bu sayıda, modern Türk şiiri ve genç şairlerin edebiyat dünyasındaki yeri detaylı bir soruşturmayla ele alınıyor.
Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) tarafından iki ayda bir yayımlanan Olağan Şiir dergisinin 43. sayısı (Mart-Nisan 2025) okurlarla buluştu. Modern Türk şiirine dair çeşitli yazılar, eleştiriler ve şiirlerle dolu olan bu sayıda, "21. Yüzyılın İlk Çeyreğinde Türk Şiiri" başlıklı soruşturma dikkat çekiyor.
Genç Şairler ve Yeni Eserler Öne Çıkıyor
Derginin sunuş yazısında Aykut Nasip Kelebek, genç şairlerin yeni şiir kitaplarıyla edebiyat dünyasında yer edindiğini ve hem basılı hem de dijital mecralarda etkin olduğunu vurguluyor. "Sanılanın aksine mutlak bir durgunluktan bahsedemeyiz," diyen Kelebek, genç şairlerle yapılan soruşturmanın ayrıntılarını da okurlarla paylaşıyor.
Olağan Şiir'in 43. Sayısında Yer Alan Yazarlar ve Eserleri
Bu sayıda yer alan isimler ve eserleri şu şekilde:
Emre Aslan - Karabatak
Enes Talha Tüfekçi - Ali’nin Evi Nerede?
Eray Sarıçam - Erenköyünde Bir Baba
Ali Oturaklı - Makyaj Videosu İzle Göğümü Tamamla
Tuba Kaplan - Çölü Karışmak Bir Üsküdar Akşamında
Ömer Yalçınova - Yakut
Mehmet Baş - Ben Hazanı Tanırım
Murat C. - Yolculuk Zamansız ve Kurmaca
Samet Kara - Metro 2
Ali Şahin Çobanoğlu - Zamanın Dua Sunağı
Hanife Sude Gökkaya - Türkiye Blues
Muhammed Faruk Ayata - Hasat
Eyüp Bacanlı - Yazgı
Aykut Nasip Kelebek - Felaket, Ziyan, Divane, Ezelden Ebede, Hızır ile İlyasın Buluştuğu Yer
Zafer Acar - Teknolojik Öngörü, Hakiki İnsan
Sena Yığcı - Yolda Üç Kişi
Soruşturma: Aykut Nasip Kelebek - Yüzyılın İlk Çeyreğinde Türk Şiiri
Dergiye Nasıl Ulaşılır?
Olağan Şiir dergisinin 43. sayısı ve önceki tüm sayılar, Türk Telekom E-Dergi platformu ve tded.org.tr adresinden okunabilir.