Faaliyet Detay

BAŞSAVCI ŞABAN YILMAZ GENÇLERLE BULUŞTU

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Gençlik Kollarının bir etkinliğinde gençlerle bir araya geldi. Yaptığı söyleşide hayat tecrübelerini paylaşan Yılmaz, her şeyden önce iyi bir insan olmak için gençlere yol gösteren tavsiyelerde bulundu. 

Kalabalık bir dinleyici topluluğunun eşlik ettiği programda, Başsavcı Şaban Yılmaz’a Başsavcı Vekili Mehmet Yılmaz, TDED Kurumsal İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Namık Ayhan ve Gençlik Kollarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Ahmet Nasuhi Bayrakçı da hazır bulundu. 

Yetiştiği ortamdan ve eğitim hayatını anlatan Yılmaz, çocukluğundan itibaren en büyük hayalinin avukatlık olduğunu, memuriyeti hiç düşünmediğini belirtti. Rizeli olduğunu söyleyen Başsavcı Yılmaz, o dönemde çevresinde avukat örneği bulunmadığı ve babası memuriyette ısrar ettiği hâlde bu idealinden hiç vazgeçmediğini ifade etti. Konuşmasında “ara eleman” değil, “güvenilir eleman” olmanın gereği üzerinde duran Yılmaz, şartlar ne olursa olsun güvenilir ve iyi biri olmanın kişiyi mutlaka başarıya taşıdığını belitti. 

Başsavcı olmanın kendisinin de beklediğinin ötesinde bir durum olduğunu anlatan Şaban Yılmaz, Türkiye’de görev yaptığı her yerde zamanını dolu dolu geçirdiğini, birçok insan tanıdığını ve tecrübelerinden çok şey öğrendiğini kaydetti. 

 

BİZ KENDİMİZDEN İBARET DEĞİLİZ

“Asil bir milletin evlatlarıyız. Peygamberimizin duasını almış bir neslin çocuklarıyız. Şu anda nerede olduğumuzu, beklenen yerde olup olmadığımızı düşünmemiz gerekiyor. Bu mirasın izinden gidebilecek nesillerin inşası çocukluktan ve eğitim hayatından başlamalı” diyen Yılmaz, iyi insan olmanın dünya görüşlerinin ve ideolojilerin üzerinde ve hayattaki en değerli meziyet olduğunu, iyi insan olma hedefinin fertlerin ve toplumun gelişimini de iyileşerek arttıracağını vurguladı.

“Biz sadece kendimizden ibaret değiliz” diyen Şaban Yılmaz, eğitimin meslek edinmekten daha gelişkin amaçlar içermesi, kişinin hedefinin de kendini doğru yetiştirerek topluma kazandırmak olması gerektiğini ifade etti. Dünyadaki teknoloji devlerinin kurucularından örnekler veren Yılmaz, başarının dar kalıplarla ve sınırlı seviyede değil, evrensel ve sınırsız çapta algılanmasının önemine dikkat çekti.