ÇOCUK EDEBİYATI YAZARLIK MEKTEBİ'NİN İLK AŞAMASI TAMAMLANDI
Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen "Çocuk Edebiyatı Yazarlık Mektebi"nin ilk aşaması, TDED Genel Başkanı Ekrem Erdem’in verdiği nihai dersle sona erdi.
Sondan bir önceki derste, Hayat Yayın Grubu Başkanı Hayati Bayrak yayıncılıkla ilgili tecrübelerini paylaştı. Son derste konuşan Genel Başkan Ekrem Erdem, kültürün, medeniyetin ve dilin yazıya yansımasının öneminden bahsetti. Derneğin bu şuurla yazar olmak isteyen herkese destek olacağını belirtti.
Çocuk edebiyatına ilgi duyan, bu alanda okuma ve yazma ufkunu genişletmek isteyenlerin başvurduğu ve mülakat sonucu kabul edildiği "Çocuk Edebiyatı Yazarlık Mektebi"nin ilk aşamasını başarıyla tamamlan katılımcılara Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi onaylı katılım sertifikası verilecek. Mektebin ikinci aşamasında katılımcıların yazarlık yolculuğu editörlük eğitimleri ile devam edecek.