İLETİŞİM KOMİSYONU ÇEVRİM İÇİ TOPLANDI (29.01.2026)
İletişim Komisyonu, İletişim ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Orhan Albayrak başkanlığında, çevrim içi ortamda bir araya geldi. Toplantıda, Albayrak tarafından yapay zekâ alanında NotebookLM’in kullanım yöntemleri, geliştirilebilecek teknikleri ve uygulamaya dönük öneriler paylaşıldı. Sunumda, yapay zekâ araçlarının günlük iletişim ve içerik üretim süreçlerine sağlayacağı katkılar ele alındı; yeni sosyal medya çalışmalarının daha etkili ve etkileşim odaklı nasıl planlanabileceği örnekler üzerinden değerlendirildi. Hikâye temelli içerikler ve yapay zekâ destekli metinlerin iletişim gücü üzerinde duruldu.
Önümüzdeki günlerde diğer yapay zekâ programlarının da ele alınarak, etkili iletişim ve günlük kelime kullanımı alanındaki imkânlarının görüşülmesi planlanıyor.
Toplantıya Genel Sekreter Cemal Özdemir, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehtap Şenkaya, Neşe Yıldırım, Betül Köse Karaca ve komisyon üyeleri Dilek Köksal, Muhammed Çetinkaya, Sümeyye Seylan, Büşra Seylan katıldı.