TDED YAZARLIK MEKTEBİ’NİN AÇILIŞ DERSİNİ ÖMER LEKESİZ VERECEK
Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) tarafından düzenlenen ve yoğun ilgi gören “Yazarlık Mektebi”nin “Neden Yazarız, Neye Göre Yazarız?” konulu açılış dersini yazar Ömer Lekesiz verecek. Ders, 2 Kasım Cumartesi günü saat 16.00’da başlayacak.
Edebiyata, yazmaya ve nitelikli okur olmaya ilgi duyanları bir araya getirerek eğitim vermeyi amaçlayan TDED Yazarlık Mektebi’nin başlangıç dersi 2 Kasım Cumartesi saat 16.00’da gerçekleşecek. Yazar Ömer Lekesiz “Neden Yazarız, Neye Göre Yazarız?” başlıklı ilk dersiyle eğitim programını başlatacak. Dersin yöneticiliğini TDED Genel Başkan Vekili Üzeyir İlbak yapacak.
Şiir, hikâye, roman, düşünce-deneme-makale, masal-mitoloji-din ana başlıklarını içeren yüz yüze toplam 46 dersin yapılacağı “Yazarlık Mektebi”nde çevrim içi derslere de yer verilecek. Derneğin kamu yararına bir hizmeti olarak tamamı ücretsiz olan etkinlik yoğun ilgiyle karşılandı, 200’e yakın başvuru yapıldı. Etkinliğin eğitimcileri arasından belirlenen bir heyet tarafından yapılan mülakatlar sonucunda 50 kişilik katılımcı grubu oluşturuldu.
TDED Yazarlık Mektebi’nin ğitimci kadrosunu alanında söz sahibi akademisyen, şair, yazar ve fikir insanları oluşturuyor. Merkez Mahallesi Feshane Caddesi No:3 Eyüpsultan/İstanbul adresinde bulunan dernek genel merkezinde ücretsiz verilecek eğitimlerde devam zorunluğu bulunuyor.
TANINMIŞ YAZARLAR VE EDEBİYATÇILAR EĞİTİM VERECEK
Yüz yüze 46 dersin yapılacağı ve çevrim içi eğitimlerle desteklenecek programın eğitimcileri şöyle:
- Şiir: Dr. Aykut Nasip Kelebek, Hakan Arslanbenzer, Hüseyin Akın, Zafer Acar
- Hikâye: Cemal Şakar, Naime Erkovan, Doç.Dr. Yunus Emre Özsaray
- Roman: Dr. Aykut Nasip Kelebek, Dr. Aytaç Ören, Dr. Filiz Ferhatoğlu, Doç.Dr. Yakup Öztürk, Prof.Dr. Şaban Sağlık
- Düşünce-Deneme-Makale: Ayşe Olgun, Elif Sönmezışık Aydın, Üzeyir İlbak
- Masal-Mitoloji-Din: Elif Tokkal, Prof.Dr. Evrim Ölçer Özünel, Dr. Necdet Subaşı
YAZMA SERÜVENİNDE REHBERLİK
Yazma ve kaliteli okur olma yolunda ilerlemek isteyenler için üretkenliği artıracak, farklı kaynak, birikim ve tecrübelerle buluşturacak “Yazarlık Mektebi”;
- Edebî eserin yapı ve unsurlarını örneklerle göstermek,
- Edebî eseri fikri alt yapı bağlamında eleştirel olarak okumak,
- Sanat/edebiyat, dil felsefesi ve bilimlerine dair temel oluşturmak,
- Katılımcılar arasında ilgili yetenekleri keşfetmek ve bu yeteneklere alana yönelik temel bilgi ve farkındalık kazandırmak,
- Edebî eserleri tarihî arka planı ve kuramlar/yaklaşımlar çerçevesinde ana hatlarıyla incelemek,
- Yazma tekniklerine vurgu yapılarak katılımcıların yazma iştiyakını artırmak,
- Yazma yeteneklerini geliştirmek,
- Eğitimcilerin metin değerlendirmesi çalışmalarıyla metin yazarlığı becerilerini geliştirmek,
- Sanat ve edebiyat dünyamıza katkı sunan, kamuoyunun yönlendirilmesinde etkili olan dinamik, özgün ve anlaşılır metinler üretebilmelerine yardımcı olmak,
- Eğitime düzenli devam eden yazar adaylarına anlaşmalı kurumla belge takdim edilerek; seçilen metinleri ilgili dergilerimizde yayımlamak,
- Katılımcıların ders dışında, dernek içinde veya başka bir kültürel mekânda yazar ve şairlerle buluşacağı programlar düzenlemek amacını taşıyor.
KATILIM BELGESİ, KİTAP VE HEDİYELER
Ücretsiz ve devam zorunluğu olan eğitimler sonunda katılımcılara katılım belgesi verilecek. Katılımcıların ürettiği metinlerden bir seçki oluşturularak kitap olarak yayımlanacak. Program kapsamında eğitim veren ve söyleşi gerçekleştiren yazarların bir kitabı hediye edilecek.