MEHTAP ŞENKAYA’NIN YENİ ÇOCUK KİTABI ÇIKTI
03/09/2025Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Yönetim Kurulu Üyesi, yazar Mehtap Şenkaya’nın “Tılsımlı Sütunlar” isimli çocuk kitabı Multibem Yayınları arasından çıktı.
TILSIMLI SÜTUNLAR – Tanıtım Bülteninden:
Kadim yeraltı şehirlerinden birinde, esrarengiz bir yolculuğa çıkmaya ne dersin? Bu kitapla, yerin altında ve üstünde yer değiştirerek oryantiring oynuyor, gizemli bir maceraya adım atıyorsun.
Hazırsan kronometreyi başlatabilir, pusula ve harita yardımıyla rotanı çizebilirsin. Hanların ve külliyelerin arasında mekik dokuyacak, zamanda kendi izini bırakacaksın. Bizans’tan Osmanlı’ya, bedestenlerden camilere, tılsımlı sütunlar arasında kendi seyyah kimliğini oluşturacaksın.
Üstelik Evliya Çelebi de sana eşlik edecek! Bir sürü hikâye dinleyecek, kültürel mirasımızın izini süreceksin.
Öykünün sonunda, altın tüyün rehberliğinde çıktığın bu efsanevi serüveni defterine kaydedebilirsin. Böylece belki bir gün, bir başkası da senin izini takip ederek yola çıkacak.
Tarih Okuryazarlığı: Bu kitap, çocuklarına tarihi eğlenceli bir yolla öğretmek isteyen ebeveynler ve “kültür dedektifi” olmak isteyen okurlar için eşsiz bir rehberlik sağlıyor.
Bilgilendirici Arka Plan: Kitabın sonunda, siz sevgili okurları bir sözlük, çeşitli biyografiler ve gezi önerileri bekliyor. Böylelikle öğrendiklerinizi pekiştirebilir, yeni maceralar için ilhamla dolabilirsiniz.
Bu kitap kimler için?
- Evliya Çelebi’nin izinde, tarihi yarımadaya esrarengiz bir yolculuk yapmak isteyen çocuklar
- Çocuklarına tarih okuryazarlığı kazandırmak ve kültürel mirasımızı öğretmek isteyen ebeveynler
- Şimdiki zamandan uzaklaşarak geçmişle bağ kurmak isteyen tüm okurlar
Yayınevi : Multibem Yayınları
Yazar : Mehtap Şenkaya
Çizer : Erva Zeynep Şahin
Tür : Çocuk Kitabı
Yaş : 8+
Basım Yeri : İstanbul
Basım Tarihi: 2025
MEHTAP ŞENKAYA KİMDİR?
Çocuk Gelişimi ve eğitimi Uzmanı ve Aile Danışmanı’dır. İstanbul’da doğdu. İlk ve ortaöğretimini İstanbul’da tamamladı. İnternational University of America Çocuk Gelişimi ve Eğitimi bölümünü bitirdi. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sosyal Hizmetler bölümünü okudu. Daha sonra akademik olarak “Aile Danışmanlığı” eğitimini aldı. Özel anaokullarında anaokulu müdürlüğü yaptı. MEB’de ve MEB’e bağlı özel okullarda, Diyanet'te görev yapan öğretmenlere çocuk gelişimi eğitimi verdi, atölyeler gerçekleştirdi. Türkiye genelinde okul öncesi eğitim zirvelerini hazırladı. Zirvelerin program akışını tasarladı ve bilim kurulunda yer aldı. Çeşitli STK ve eğitimci derneklerinde masallarla ilgili eğitimci atölyeleri gerçekleştirdi. Belediyelerde "Erken Çocukluk Dönemi" ile "Aile Okulu" seminerleri verdi. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde Üstün Zekâlı Çocuklara Bilgelik Atölyesi'nde “Kültürel Kodlarımızın Aktarımı Olarak İslam Bilim İnsanları” dersi verdi. Yetişkinlere ve çocuklara zihin haritaları ile yazarlık eğitimi verdi. İbni Haldun Üniversitesi İşbirliği ile “Zihin Haritaları ve Çocuklara Felsefe Eğitmen (PC4) Eğitimi” verdi. Yurt içinde eve yurt dışında kültürel miras ve kültür bilinç temalı Uluslararası Erken Çocukluk Eğitimi Kongresi “Öğrenen Öğretmenler ve Uygulayıcı Öğretmen Sempozyumu”nda öğretmenlere atölye eğitimi verdi. “Masalların Eşiğinde, Medeniyetin Beşiğini Keşfediyorum” adlı projesi ile 2017 yılı “Geleceğin Eğitimcisi” ödülüne layık görülerek, birinci oldu.
Şimdiye kadar yayınlanmış kitapları, ilkokul ve okul öncesi eğitim setleri: Benim Adım Tozkoparan İskender, Tozkoparan İskender İle Okçular Tekkesi, Fatih Sultan Mehmed, Hezarfen, Siz Hiç Koşan Yağmur Damlası Gördünüz mü?, Sevgi Bahçesi (Dinî Eğitim Seti), Aykız (Okul Öncesi Dikkat ve Zekâ Geliştirme Etkinlik Seti), Neşeli Hayvanlar (Okul Öncesi Eğitim Seti), Hadislerle Davranış Sandığım, Süper Karınca Matematik Öğreniyor 1-2, My Puppy (İngilizce Eğitim Seti).