TDED KAYSERİ ŞUBESİ KURULDU
12/10/2025 Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Kayseri Şubesi kuruldu. TDED Kayseri Şube Başkanlığına Serkan Haydar Kocaman getirildi.
Kayseri Şube Başkanı Serkan Haydar Kocaman'ı tebrik eder, görevinde başarılar dileriz.
Ekrem Erdem
Genel Başkan
Şubenin kurucu üyeleri şöyle:
Serkan Haydar Kocaman (Kurucu Başkan)
Ali Özkanlı
Ahsen Öztaş
Saime Fındıkçı
Ahmet Sağlam
Sefa Sami
Ayşe Nur Karakelle
Yusuf Dündar
Şenay Özkan
Ömer Faruk Kotay
Pınar Doludeniz
SERKAN HAYDAR KOCAMAN KİMDİR?
Aslen Erzurumlu olan Serkan Haydar Kocaman, 4 Ocak 1988 tarihinde İzmir’de doğmuştur. Eğitimini İzmir Çınarlı Anadolu Teknik Lisesinde tamamlamıştır. Bunun yanı sıra yat kaptanlığı ve gemicilik alanında eğitim alarak denizcilik sektöründe de uzmanlaşmıştır.
Profesyonel kariyerine Schneider Elektrik ve Volt Elektrik firmalarının Ar-Ge birimlerinde görev alarak başlamıştır. Daha sonra İstanbul’da kaptanlık eğitimi vererek bilgi ve tecrübelerini yeni nesil denizcilere aktarmıştır.
2024 yılında Mavi Kuş Medya Yayıncılık firmasını kurarak ülkemizde kültürel ve sanatsal faaliyetlerin gelişmesine katkı sağlamayı amaçlamıştır. Hâlen bu alanda çalışmalarını sürdürmekte, edebiyat ve kültür dünyasına değer katan projelere öncülük etmektedir.